mofetta magyarországon

Hol található mofetta Magyarországon?

A csodálatos anyatermészet minden bajunkban tud nekünk segíteni, ha tisztában vagyunk, hogy az adott problémánk ellen milyen támogatását vegyük igénybe. A legismertebb mofetta Magyarországon Mátraderecskén van, de ezek a vulkanikus tevékenység nyomán létrejött szén-dioxid tartalmú felgőzölgések megtalálhatóak az erdélyi Hargitában is. Ott vízzel keverednek és ezt a szén-dioxidos vizet a helyiek borvíznek nevezik. Szárazfürdő formájában is megtalálható, ami nem más, mint a mátraderecskei mofetta Magyarországon, amit más néven szén-dioxid gyógygázfürdőnek neveznek.

Az érszűkülettel küzdő személyeknek nagyon jót tesz egy ilyen lábfürdő, ugyanis a szén-dioxid értágító hatást gyakorol, ha a bőrön keresztül felszívódik. Ennek köszönhetően pedig javul a keringés és a sejtek oxigénellátottsága az érintett testészben, vagyis az alsó végtagokban. Míg régebben a betegeknek el kellett utazniuk például Mátraderecskére a kezelés érdekében, addig ma már a mofetta Magyarországon pezsgőkristályok formájában is kapható és otthon használható.

Ezzel megoldható az érszűkület kezelése gyógyszer nélkül

Egészségtelen, zsíros ételek fogyasztása nyomán, magas vérnyomás, cukorbetegség, mozgásszegény életmód, dohányzás miatt érszűkület alakulhat ki, ami borzalmas következményekkel járhat, ha elhanyagoljuk a kezelését. Sokan kérdezik, hogy milyen módon oldható meg az érszűkület kezelése gyógyszer nélkül? Érthető kérdés ez, hiszen nem szeretünk minden miatt gyógyszereket szedni. Nos, megpróbálkozhatunk vérkeringést serkentő tulajdonságokkal rendelkező gyógynövényekkel, mint a fokhagyma és a mustármag.

Ha időben történik a kór felismerése, akkor ezekkel az anyagokkal talán még visszafordítható. A legtöbbet mégis a beteg tehet az egészsége érdekében, rendszeres fizikai aktivitással, a testsúly kontrollálásával, a káros szenvedélyek elhagyásával. De azt is érdemes tudni, hogy az érszűkület kezelése gyógyszer nélkül történhet például szén-dioxid gyógygázfürdővel, rövidebb nevén mofettával. Ezt napjainkban a saját otthonunkban is igénybe vehetjük. A Fumara Pezsgőkristályok megrendelése után kivitelezhető az érszűkület kezelése gyógyszer nélkül.