kémény cső

A kereskedelemben van acél és saválló kémény cső

Méltán újra növekvő tendenciát mutat a fatüzelésű kályhák és a kandallók iránti érdeklődés. Ezek telepítése esetén azonban az olyan mellékesnek tűnő apróságokra is ajánlott odafigyelni, mint amilyen a kémény cső milyensége és hossza. Ez utóbbi paraméter azért fontos, mert a leginkább hatékony fűtés a lehető legrövidebb füstelvezető rendszerrel érhető el, mivel ilyen módon minimalizálódik a hővesztés szintje. Napjaink kereskedelmi kínálatában leginkább kétféle kémény cső érhető el, a saválló és az acélból készült.

A saválló kémény cső sokkal hosszabb élettartalmat garantál, mivel a korrózió lehetősége eleve ki van zárva, de egy kicsivel többe kerül. A cső rögzítése is számít, hiszen biztosítani kell az esetleges elmozdulás miatt, mégpedig speciálisan erre a célra tervezett, a dilatációt megengedő bilincsekkel. A vastagság az acél változatnál 2 mm, a savállónál pedig 0,8-1 mm között variál. A tisztítás szempontjából igen előnyösek a kémény cső mellé beépített revíziós nyílások és a tisztítós könyökök.

A fatüzelésű kandalló népszerűsége méltán emelkedő tendenciát mutat

A fűtés napjainkban már megoldható az elektromos áramhálózatba csatlakoztatott innovatív berendezésekkel, földgázzal és még sok másféle módon. Ennek ellenére, a fatüzelésű kandalló ismét reneszánszát éli, legyen szó kiegészítő tüzelésről vagy teljes melegítésről. Az erre a tematikára szakosodott elárusítóhelyeken és a kiemelten felhasználóbarát kandalloepites.hu webáruházban számos különböző kivitelezésű és teljesítményű fatüzelésű kandalló található. Itt mindenki meg fogja találni a számítását!

A zárt égésterű a szoba levegőjét nem használja, így magas fokon biztonságos kandallók és kályhák tematikájában fellelhetőek a klasszikus modellek mellett, a modernek, a rusztikusak, a hordozhatóak, a légfűtéses, a víztérrel ellátott és folytonégő változatok is. A burkolat lehet fém, kerámia, üveg, kő, vagy pedig ezek kombinációja. A fatüzelésű kandalló telepítése némi szakértelmet kíván, a füstelvezetés módja a lehető legrövidebb kéménycsővel kell történjen, a hőveszteség minimalizálása érdekében.