Lenvászon kenyérzsák – tartsuk frissen a pékárut műanyag felhasználása nélkül

Lenvászon kenyérzsák megőrzi a pék áru frissességét és zamatát. A különféle műanyag szatyrokban aszalódó kenyér, kifli, és zsömle szörnyűséges változásokon esik át. A kenyérzsákok használatával el lehet kerülni ezt a hatást, így a pékáru megőrzi a frissességét. A kenyeret, kiflit a megvásárlást követően a kenyérzsákban kell eltárolni, hogy a zamata ne vesszen el. A pékáru tárolásának ideális módja a lenvászon kenyérzsák.

A lenvászon kenyérzsák anyaga megelőzi a kenyér és zsömle szívósodását. A kenyér megfelelően levegőzik, ugyanakkor kiszáradni sem tud. A kifli, és más egyéb pékáru szintén kiválóan érzi magát egy kenyérzsákban. Különösebb tisztítást sem igényel, folyamatosan használható. Időnként elég kirázni belőle a morzsákat, és kiszellőztetni egy kicsit. A kenyérzsákok néha egy összehúzó zsinórral is fel vannak szerelve, mellyel össze lehet húzni a zsák száját. Érdemes lehet külön kenyérzsákot használni az édes pékáruhoz. A normál pékáru, például a kenyér és a kifli könnyen beszívhatja magába a péksütemények zamatát. Ennek elkerülése érdekében a péksüteményeket nem szabad a többi pékáruval azonos kenyérzsákban tárolni.

A kenyérzsákot többféle anyagból is gyártják. Akadnak kézműves kenyérzsákok is, de az olcsón elérhető zsákok is természetes anyagok felhasználásával készülnek. A lenvászon kenyérzsák mellett gyártanak még textilből, és más növényi anyagokból is kenyérzsákokat. A kenyérzsák titka az anyagában keresendő. A szabad levegőn, a szekrényben tárolt kenyér és pékáru hamar kiszárad, keménnyé és rideggé válik, ezért az sem ideális megoldás. A nejlonszatyorhoz képest jól levegőző anyagok megelőzik mind a kiszáradást, mind a visszaszívósodást és nem utolsó sorban valóban hatékonyak a műanyag szemét termelődésének megfékezésére.