locsolórendszer

Hatékonyságával hódít a locsolórendszer

Ha már valaki az öntözőrendszer telepítése mellett dönt, akkor jól teszi, ha az automata modellt választja. Egy ilyen kaliberű locsolórendszer temérdek olyan előnnyel rendelkezik, ami a kert gondozását sokkal hatékonyabbá teszi. A hatékonyság itt egyet jelent a takarékossággal és a ténnyel, hogy a tulaj a lehető legkevesebb időt kell a locsolásra fordítsa. Nagy előny, hogy a rendszer teljes mértékben igazodik a kert adottságaihoz. Mindig a kert paramétereihez van optimalizálva és igazítva minden része. Mit is jelent ez?

Nos, a rendelkezésre álló vízforrást, a növényzetet, a domborzatot, a napos/árnyékos felületeket és a talaj viszonyait egytől egyig figyelembe veszi a kertmester, amikor a telepítésre kerül sor. Nem lehet megfeledkezni arról a pozitívumról sem, hogy a locsolórendszer révén az alternatív vízforrások is felhasználhatók. A vízmegtáplálásra szinte az összes megoldás lehetséges, de nyilván fontos a kellő nyomás. Nem épp a perc/liter átfolyás értéke a lényeg, de ugye bizonyos határokig az a jó, ha ez magas. Természetesen a legtöbb locsolórendszer hálózati vízről üzemel, azonban kútról, ciszternából vagy természetes vízforrásokból is megoldható a táplálása, mint például tóból vagy patakból. A legújabb locsolórendszer típusok már esőérzékelővel is rendelkeznek. Ennek köszönhetően azonnal leáll az öntözés, ha esőt érzékel a rendszer.

Mindenhol drága az öntözőrendszer tervezés?

A korrektségre törekvő kertészek elképedve nézik, hogy bizonyos esetekben a locsolórendszerek árajánlata a konkurens cégeknél milyen nagy összegeket tartalmaz, főleg a tervezés miatt. Pedig tény, az öntözőrendszer tervezés nem kellene sokba kerüljön.

Azonban egyes vállalkozásoknál, az egyre növekvő munkadíjak mellett, jól felismerhető az a további árnövelő tényező is, ami semmi másból nem ered, csak a kivitelező minden hatékonyságot nélkülöző megszokott működéséből. Sokan azért döntenek az ontozorendszered.hu mellett, mert azon kívül, hogy az öntözőrendszer tervezés megbízható és hatékony, örülni lehet a 20%-os kedvezménynek is.