Spórolni a lakásfelújítási támogatással? De mennyire!

Sokaknak a kezdőlöket hiányzik ahhoz, hogy felújítsák az otthonukat. A lakásfelújítási támogatással most nemcsak kaphatnak 3 millió forintot, hanem a lakásfelújítási hitelből a munkálatokat is kifizethetik.

 

Régóta halogatott munkák válnak megvalósíthatóvá

Az elmúlt egy évben sok család küzdött nehézségekkel. Ebben az időszakban valószínűleg jóval égetőbb kihívásaik voltak, mint korszerűsíteni a fűtésrendszert. Pedig a koronavírus-járvány árnyékában is fontosak az otthonunkkal kapcsolatos beruházások. Például mert hosszú távon pénzt takaríthatunk meg velük. Ráadásul sok időt töltünk otthon, nem mindegy, hogy milyen körülmények között élünk.

A lakásfelújítási támogatás segít javítani a helyzeten. A hivatalos nevén otthonfelújítási támogatás révén 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak a gyermeket nevelők. Legfeljebb a költségek 50 százalékát fedezhetik belőle maximum 6 millió forintig (munkadíjat és anyagköltséget). A lakásfelújítási támogatást a számlák bemutatása után, utólag fizeti ki az állam. Csakhogy elérhető az otthonfelújítási kölcsön is, amelyből ki lehet fizetni a teljes korszerűsítést. A kedvezményes hitelből fennálló tőketartozást pedig később csökkenti a lakásfelújítási támogatás összege.

Korszerűsítené a fűtésrendszert? Bevezetné a gázt? Napelemeket telepítene? Felújítaná a villamoshálózatot? Lecserélné a nyílászárókat? A lakásfelújítási támogatás lehetőséget ad ezekre.