Szappan, vagy automata szappanadagoló?

A szappan nem rosszabb, mint a folyékony szappan. De..

Aszappan már néhány hét használat után csúnyalesz, ragacsosnak, repedezettnek vagy akár penészesnek is tűnhet. Ez a kinézet elkerülhető ugyan, ha a szappan nem áll vízben és minden használat után megszárad, amire sajnos nincs esély, hiszen naponta többször mosunk kezet. A szappantartót is rendszeresen tisztítani kell, hogy eltávolítsuk a felgyülemlett szappanmaradványokat. Az is tény, hogy több mikroorganizmus tud a szappandarabokon garázdálkodni, mint egy szappanadagolóban.

Mennyivel könnyebb, ha szappanadagolót használunk! 

A szappanadagolók viszonylag egyszerű eszközök, az automata szappanadagolók általában elemmel működnek, asztali és falra szerelhető kivitelben egyaránt megtalálhatóak, változatos formákban, és minőségben.

Akár pumpás, akár szenzoros automata szappanadagoló mellett döntünk, esztétikailag is szebben mutatnak a fürdőszobában, de akár a konyhában is, mint a szappantartók.  Könnyen kezelhetők, gazdaságos fogyasztást biztosítanak, ugyanakkor tartósak és nem utolsó sorban szépek.

A szappanadagoló kiválasztásakor mindenekelőtt az adagoló típusára kell, hogy figyeljünk. 

Az sem baj, ha nem akarjuk, vagy tudjuk falra szerelni a szappanadagolót, választhatunk mosdóra, vagy mosogatóra helyezhetőt is. Döntsük el, hogy érintés nélküli automata szappanadagolót, vagy manuálisan működőt szeretnénk.

Fontos szempont a szappanadagoló kiválasztásakor az anyag, amelyből készült. 

A műanyag szappanadagolók a legolcsóbbak, de hátrányuk a tartósság és a sérülésekkel szembeni ellenálló képesség. Érdemes odafigyelni a rozsdamentes acélból vagy speciális anyagból készült automata szappanadagolókra, mivel ezek biztos, hogy hosszú ideig használhatók.