vakondháló lerakása

Sok problémát megold a vakondháló lerakása

Ha valaha is voltak már rágcsálók a kertjében, akkor biztosan tudja, hogy mekkora kárt tudnak okozni. A leghatékonyabb módja annak, hogy megvédje az udvart ezektől a kellemetlenségektől, a vakondháló lerakása. Ezt a hegesztett fémhálót néhány centiméterrel a talaj alá temetik, hogy megakadályozzák a kártevők bejutását a növények gyökere alá. A rágcsálók a felszín közelében lyukakat ásnak, hogy gyökereket ehessenek. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a növény gyökereinek a megdézsmálását, a vakondháló lerakását elég mélyen a föld alá ajánlott tenni.

Így a kis bányászokat el lehet vezetni az élelmiszer forrásuktól. Ez elsőre sok munkának tűnhet, de megéri, ha az udvar alá temetjük ezt a leginkább vízszintes kerítésnek nevezhető gátat. Amikor egy vakond boldogan fészkelődik és találkozik valamilyen kemény dologgal, például egy kővel vagy fémtárggyal, megfordul és megpróbálja megkerülni az akadályt. Miután a vakondháló lerakása mindenhol megtörtént, a rágcsálók végül elhagyják a területet, hogy zöldebb legelők után nézzenek.

Öntözéstechnika Pécs – bizonyítottan jól működik

Több éve Baranya-megye egyik legjobb locsolóberendezés telepítő cégének számítunk. Mi megértjük, miért létszükségletű a roppant fejlett öntözéstechnika Pécs kertjeinek. Az egyedi tervezésű, csak az ügyfeleinknek elérhető telepítési szolgáltatásoktól kezdve, a megfizethető árú éves karbantartásig, egész évben újszerű állapotban tartjuk a partnereink rendszerét és kertjét. Az első dolog, amit az ember észrevesz a kertben, a zöld gyep.

A forró napsütés és kiszámíthatatlan csapadék miatt a fűszőnyeg gondozása bonyolult lehet. Gyakori probléma, amit az öntözéstechnika Pécs szakemberei tapasztalnak, a túlöntözés. Ugyanis sok helyen az esőzések közben is futnak a szórófejek vagy az öntözőrendszer meghibásodása miatt megy az öntözés. A csőtörés miatti költséges szivárgás pedig azonnal meglátszik a vízszámlán. Az általunk alkalmazott legmodernebb technológiák viszont biztosítják, hogy az öntözéstechnika Pécs területén éppen a megfelelő mennyiségű vizet kapjon a gyep és más növények.