Sharm el Sheik, az egyiptomi búvárparadicsom

Akár filmen, akár valamilyen ismertető műsorban láttuk korábban, Egyiptom az a hely, ahová szinte mindenki vágyik elutazni, kortól függetlenül. Az ország számos gyönyörű nyaralóhellyel büszkélkedhet, amelyek évről évre egyre több turistát vonzanak. Az egykori egyiptomi kis halászfalu, Sharm el Sheik, napjainkban a Sinai-félsziget egyik legnagyobb települése.

Igencsak közkedvelt helyszín nyaraláshoz Sharm el Sheik, ahol nemcsak a fürdőzés, a gyönyörű homokos tengerpart adott, hanem az üdülő igazi búvár paradicsom is. Ugyanakkor a napozás, pancsolás és búvárkodás mellett, számos más lehetőséget is kínál a sharm el sheiki utazás. Alkalom van az aktív pihenésre, feltöltődésre, hiszen rengeteg kulturális látnivaló akad a térségben.

Azonban nagyon sokan az átlátszó, kristálytiszta víz és a búvárkodás miatt jönnek ide, hiszen itt „testközelből” csodálhatják meg a Vörös-tenger páratlanul gyönyörű és egyedi élővilágát. A Sharm el Seik-i nyaralás szerelmeseinek nem kell tartaniuk az esőzésektől, sem attól, hogy a víz hőmérséklete alkalmatlan lenne a fürdésre, hiszen áprilistól decemberig a víz átlaghőmérséklete 25-26 Celsius fok. Tulajdonképpen búvárkodásra egész évben alkalmas a víz, még a hidegebb hónapokban is.