csiszolt beton

Remek tulajdonságokkal bír a csiszolt beton

Egy lakás felújítása alkalmával mindenképpen érdemes figyelembe venni olyan egyedi megoldásokat, amikkel eddig nem sokan számoltak. A padlózat kialakítása során általában hideg vagy meleg burkolatokban gondolkodnak a háztulajdonosok, esetenként, de csak ritkán választják a műgyanta padlókat, mert ezek viszonylagosan drága eljárás kertében születnek meg.

A csiszolt beton ezzel szemben sokkal egyszerűbben létrehozható és felülete nagyon tartós, valamint esztétikus. A kivitelezéshez ugyanakkor nincs másra szükség, mint egy speciális gépre, ami elvégzi a munka jelentős részét. Bár használata ezen berendezéseknek egy gyorstalpaló keretében megtanulható, de ha csak 1-2 helyiség lesz vele felcsiszolva, akkor érdemesebb azt szakemberre bízni, aki már rendelkezik az ehhez szükséges tapasztalattal. A csiszolt beton sok kellemes tulajdonsággal rendelkezik, ami egyértelműen vonzóvá teszi.

Voltaképpen a végső felület úgy fog festeni, mintha egyetlen darab, természetes kőlap lenne lefektetve. Ez az egységesség egyedi megítélést kelt, ami egy újabb érv a csiszolt beton mellett. Az ellenállósága szintén magas, valamint sokban javul a tisztíthatósága, ami az egyszerűen leöntött felületek esetében nem jellemző sajátosság. A csiszolt beton az eljárást követően, már nem fog porlani és nedvességfelszívó hatása is jelentősen csökken. Javul a kopásállósága, de ha sokat lenne használva a padló, akkor egy újabb alkalom során egyszerűen kijavíthatók az esetleges karcok.

A csiszolt beton azonnal terhelhető, így amint megtörtént a munkavégzés máris igénybe vehető és lehet rá pakolni, akár nagyobb terheket. További érvekről részletes tájékoztató olvasható az epo-trend.hu weboldalon.