zártszelvény kerítés

Minden, amit a zártszelvény kerítésről tudni érdemes

Kétségtelen, hogy a hagyományos kerítések helyett érdemes egyéb szerkezeteknek is esélyt adni, ha a cél a maximális tartósság és esztétikusabb kialakítás. A több szempontból is praktikus zártszelvény kerítés jelentheti a tökéletes választást. Ennek az egyik legfontosabb pozitívuma, hogy nem igényel gondozást, ápolást. Egy rendkívül strapabíró, acéllemezből készült rendszerről van szó, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, beleértve az UV-sugarakat, esőt, szelet és sok minden mást. Ami még a zártszelvény kerítés mellett szól, hogy igazán könnyedén felszerelhető.

Sok tulajdonos egyedül birkózik meg ezzel a feladattal, így nem kell egy szakembernek fizetni. A kerítésrendszer többféle színben és mintázattal kérhető számos hazai webboltban. A keritesrendszerek.hu oldalon nem csupán a változatos színkombinációknak lehet örülni, hanem a kedvező áraknak is. Több mint 20 féle színben és megannyi fa, illetve egyéb extra mintázatban elérhető a zártszelvény kerítés. Amikor a színekről van szó, fontos megemlíteni, hogy létezik egyoldalon és kétoldalon festett változat. Az előbbi esetében az egyik oldala festett vagy famintás, a másik oldala egyszínű bevonati réteggel ellátott.

A fa oszlopok felhasználása igazán széleskörű

A fa, mint alapanyag, talán a legtöbbet alkalmazott matéria. Nem csoda hát, hogy a fa oszlopok számos szituációban a legmegbízhatóbb választás jelentik. Családi házak, kisebb mezőgazdasági építmények felhúzásakor, illetve ideiglenes építményeknél biztosan beválnak. A manapság egyre népszerűbb könnyűszerkezetes épületek fa vázszerkezetének függőleges tagozatait is fa oszlopok alkotják.

A szerkezetük alapján két fő csoportra oszthatók ezek. Az egyik az egy elemből álló egytagú, a másik pedig a több elemből álló többtagú oszlop. Az egytagú fa oszlopok egy fából kialakított, általában négyzet vagy kör keresztmetszetű, ritkábban téglalap alaprajzú szerkezetek. Az utóbbiak pedig többtagú faoszlopok gerendákból, pallókból, deszkákból, kisebb-nagyobb betétfákból tömören vagy hézagosan összeépített megoldások.