kerti sütögető

Legfontosabb kérdések a kerti sütögető megvétele előtt

A jó idő beköszöntével egyúttal eljön a sütögetés időszaka is. Ha még nincs semmiféle kerti sütögető a ház udvarában, akkor sem kell pánikba esni, hiszen manapság már a lehető leghamarabb megtalálható az ideális szerkezet. Aki ellátogat a benkel.hu oldalára, egyből észre veheti, hogy milyen változatos itt a kínálat.
Jogosan merülhet fel a kérdés persze, hogy melyiket érdemes megvenni? Erre egyértelmű válasz nincs, hiszen minden kerti sütögető más, és mindenkinek eltérő igényei vannak. Ugye mindenkinek más a tökéletes: vannak, akik inkább egy kemencét választanak, míg mások hallani sem akarnak erről és csakis a grillezőben bíznak meg.

A választás előtt pontosan tudnia kell az embernek, hogy mit akar, milyen tulajdonságokat tart fontosnak, hova is kerül az eszköz, milyen gyakran fogja használni, és ami még fontos, mit tervez készíteni a legtöbbször a kiszemelt sütögetőn. Nem mindegy, hogy a kerti sütögető milyen ételek elkészítésére lett tervezve.
Ha mondjuk a tulajdonos egy babgulyást vagy bográcsot akar készíteni, akkor elég lehet egy téglából fixen megépített tűzrakó hely. Ugye ez alkalmas még szalonnasütésre is. Van viszont steaket, tarját, kolbászt, csirkemellet és zöldségeket is sütni akar, illetve a desszert is a tervben van, például a kürtös kalács, akkor csakis a Benkel sokoldalú kerti sütögető eszköze jöhet szóba.

A magyar vízteres kandalló pozitívumairól bővebben

A fűtésszezon közeledtével tanácsos komolyan átgondolni, hogy miként is lehet a költségeket a leghatékonyabban optimalizálni. A szigetelés mellett jöhet a fűtőberendezések modernizálása, így a magyar vízteres kandalló korszerűsítése is. Hogyan is működik ez és mitől annyira hatásos? A szerkezet egy igen egyszerű elven alapszik.
A lényeg, hogy a lehető legjobban ki kell használni a megtermelt hőt. A magyar vízteres kandalló legfőbb előnye mindenképp az, hogy az egész ház fűtését és meleg víz ellátását garantálni képes. Szerkezetileg annyiban tér el a megszokott rendszerektől, hogy a tűztér csövekkel van körbevéve, így veszi fel a hőt a bennük cirkuláló víz.