fűtés átmosás

Fűtés átmosás erőteljes tisztítással

Egy idő után egy régebbi fűtési rendszernél kötelezővé válik az egész hálózat tisztítása. Nem mindegy persze, hogy a fűtés átmosás milyen géppel történik. Sokkal hatékonyabb a munka és a jó végeredmény is garantált, ha egy házilag készített masina helyett például a Rothenberger Ropuls EDM kavitációs mosókompresszor végzi el a munkát.
Ezzel dolgozik a vizgazklima.hu oldalon felkereshető szakember is. Ennek a legfőbb előnye, hogy ez nem vegyszerrel dolgozik. A működési elve, hogy a mosóvízbe impulzusosan és folyamatosan befecskendezett levegő buborékok által létrejövő súrlódás hatására lüktetésszerűen felszakítja a csövek, hőleadók belső felületén lévő lerakódásokat, vegyi és mechanikai szennyeződéseket.

Az efféle fűtés átmosás tehát nem a vegyszerekre alapszik, hanem az erőteljes tisztításra, ami képes megvédeni a csőhálózatot és a teljes fűtés rendszert, köszönhetően a beépített nyomáskorlátozónak. Persze egy konzerváló vegyszert bevet a szaki a fűtés átmosás során. A Fernox F1 egy védőfilmréteget képez a rendszer csöveinek és a hőleadóinak a falán, így a vízkő kiválás és a rozsdásodás meggátolható.