gabion kerítés

Sokoldalúan felhasználható gabion kerítés

Egy kerítés építésén gondolkozik, de szeretne sokkal inkább egyedi megoldást, mint előre legyártott elemekből összeállított modell felállítása mellett dönteni? Környezetbarát megoldást kínál Önnek a gabion kerítés, aminek a szerkezetét a helyszínen állítják össze. A kerítés lábazat változó méretek és magasságok alapján készülhet el. Ezután a kőkosár kerül elő, ami egy előre gyártott boxnak tekinthető. Ezeket csak fel kell tölteni kővel és utána a felső részét le kell zárni.

Azt tudnia kell, hogy a kerítés lábazat kezdetétől egészen a vágyott magasságig lehet kiépíteni az egész kerítést. A középen elhelyezett oszlopokkal érdemes megerősíteni. A kerítés lábazat így nem deformálódik, hosszú időn múlva sem veszít a tömegéből és a tartásából. Jó megoldás a támfalként is használható lábazat, mert egyszerűen csak a kívánt pozícióba kell helyezni és felölteni. Előnye, hogy végtelen felhasználási felület érhető el vele, továbbá jóval egyszerűbb és olcsóbb megoldást képez, mint egy hagyományos betonfal építése.

Szakértelmet igényel a gabion fal építés

Miért érdemes olyan kőfalat építeni, aminek szerkezete annyira erős, hogy az idővel nem veszít a tömegéből? A gabion fal építés mellett érdemes dönteni, ami sokkal olcsóbb és szebb, mintha egy betonból készült falat építenénk a házunk köré. A természetes fal nem igényel gondozást, nem veszít az erősségéből és akár az ingatlan értéke is sokkal jobban megnőhet tőle. Sokoldalú felhasználással állunk szemben, hiszen nemcsak háztartási célokra alkalmas, hanem ipari utak, vízpartok, mederburkolatok kialakításánál egyaránt.

A gabion fal építés egyik speciális típusa a támfal. Ennek fontos szerepe van, hiszen megtartja a mögötte lévő földet és ezzel meggátolja azt, hogy az esővíz elhordja a mélyebb területekre a talaj felső rétegét. Használhatóak kertek, épületek díszítésére vagy burkolásra. A gabion fal építés során akár zajvédő falat is lehet tervezni, így csendesebbé válik a környezet. Az ilyen típusú fal építése a helyszínen történik, gondos szakértelmet igényelve.