Miért válasszunk házikó ágyat gyerekszobába?

A házikóágy amellett, hogy a gyerekek imádják, igen jó szövetségesünkké válhat az esti lefekvési macerában.

Emlékezzünk csak vissza gyerekkorunkra, mindenki keresett a lakásban egy helyet, ahol házikót lehetett készíteni. Legtöbbször az asztal alá építettük megsaját rezidenciánkat.
A házikó ágy vásárlásával jól járunk, mert az asztal alatti hely a mienk marad, csemeténk meg hozzájut egy igazi kis házhoz  házon belül.

Ráadásul, míg az asztal alatt aludni nem igazán célszerű, a házikó ágyban a kényelmes alvás is biztosítva van.

A házikó ágy funkcionális oldala sem megvetendő érv a döntés szempontjából. Az ágy alatti rész kiváló tárolóhely, egy görgős ágyneműtartóba sok minden belefér.

Milyen matracot válasszunk a házikó ágyhoz?

Gondosan válasszuk ki a matracot.Vegyük figyelembe a választott ágy méretét és alakját, valamint gyermekünk életkorát és súlyát.Gyerekmatrac vastagság 16 és 20 cm között ideális, avastagabb matrac vásárlása nem nyújt nagyobb kényelmet.

Inkább lélegző anyagokból készült gyermekmatracokat részesítsünk előnyben

Akár csecsemők, akár gyermekek, akár felnőttek számára, az alvás minősége egy  természetes anyagból készült matracon  mindig jobb.

Aházikó ágy személyre szabott dekorációt érdemel

Csak kreativitásunkon, illetve gyermekünk kívánságán múlik, hogy milyen házat építünk. Bármikor újraépíthetjük, vagy közös programként átváltoztathatjuk, tatarozhatjuk a házikó ágyat.