Mert a négylábú barátunk is megérdemli a gondoskodást

Az elmúlt néhány évtizedben rohamosan változott a világunk és az emberek számára fontos dolgok.
Ez néhány esetben pozitív változást jelent, bár tény, hogy sok esetben kevésbé. Az egyik, számomra nagyon pozitív változást az jelentette, hogy ma már teljesen másként nézünk az állatokra, mint harminc, negyven évvel ez előtt. Ez ugyan úgy igaz a háziállatokra is, mint a vadon élőkre.
Az egyik dolog, ami nagyon jól mutatja kedvenceinkkel való viszonyunk változását, például a kutyakozmetikumok megjelenése. No, nem azt akarom mondani, hogy régen nem szerették az emberek kutyáikat vagy egyéb állataikat, de valamit azért mégis jelent, hogy ma már a kifejezetten kutyák számára készített kutyasampon nem egy luxuscikk, hanem szinte minden kutyás otthonában megtalálható. 
Tény, hogy régen is odafigyeltünk arra, hogy olyan vegyszereket használjunk a kutyafürdetéshez, mely nem károsítja bőrüket, szőrzetüket, de gyermekként hallani sem hallottam olyan dologról, mint a kutyasampon. Ha nem volt itthon babáknak készített, kímélő sampon, akkor maradta tiszta víz és ennyi. Ma viszont már olyan kutyakozmetikumok is vannak, melyek a tappancsuk puhaságát őrzi meg, vagy közérzetük javítására szolgál. Lehet, hogy ez sokaknak túlzó, de szerintem ennél kevesebbet nem is érdemelhet a legjobb barátunk.