Ezek a legismertebb műköröm zselé márkák

A műkörömépítés napjainkban rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Naponta újabb és újabb alapanyagok jelennek meg a piacon, melyek minden korábbinál tartósabb végeredményt ígérnek a saját körmök maximális védelme mellett. A színek, minták és anyagok kínálatában korosztálytól és alkalomtól függetlenül mindenki megtalálhatja az igényeinek és elképzeléseinek megfelelőt, sőt, a különféle kezdő és haladó készletekkel ma már akár otthoni használatra is beszerezhetjük a műköröm készítéséhez szükséges alapanyagokat és felszereléseket.

A műköröm készítésének kétségtelenül egyik legelterjedtebb anyaga a zselé, amely számos előnnyel jár a porcelán körmökkel összehasonlítva. Az UV fény hatására megszilárduló zselék között is többféle márkával találkozhatunk, érdemes a már bizonyított fajták mellett letenni a voksot. Az egyik ismert márka az Extreme, de ezen túl természetesen sokfélével találkozhatunk az internetes rendelés kényelmét kihasználva is.

A zselé szagtalan, gyorsan formázható, és a reszelésnél is egyszerűen lehet vele dolgozni. A szakemberek műszőr ecset használatát javasolják a zselékhez, amelyek könnyedén tisztíthatóak. Fontos azonban, hogy a sötét és a világos színekhez is külön ecsetet használjunk, és ügyeljünk arra, ne tisztítsuk túl gyakran vegyszerekkel azt, hiszen ez károsodásához vezethet.

Természetesen nem csak építő zselék találhatóak meg a kínálatban, hanem színes zselék is. Ezeket kizárólag megfelelő alapozás után érdemes a körömágyra kenni. Ha a körmök előkészítése után elmarad az alapozás, akkor elválnak a körömlemeztől a színes zselék. Fontos tehát, hogy valamilyen jól tapadó építő zselével egyfajta alapot készítsünk, s csak erre kenjük fel a színes változatot. Kezdők számára hasznos tanács lehet, hogy finom mozdulatokkal érdemes felvinni a zseléket, így biztosan nem húzzuk le a korábban felvitt anyagokat a körömről.

Mivel a zselék eltérő pigment tartalommal rendelkeznek, így nem ritka, hogy a megfelelő színt csak két réteg felkenése után lehet elérni. A zselék a színezés mellett díszítésre is kiválóan alkalmasak. A finom, lágy színátmenetek gond nélkül megvalósíthatóak segítségükkel. Az ismert márkák termékeivel biztosan nem lőhetünk mellé, érdemes ezek közül beszerezni az újdonságokat is.