Gépi osztályozással történő válogatás

Nemrég láttam egy népszerű műsorban egy érdekes megoldást, kocsi felálló díszítésére, ahol a sóder, vagy inkább gyöngykavics kapott nagy szerepet.
Lehet, hogy csak én nem vagyok eléggé tájékozott a témában, de a műsor előtt nem tudtam, hogy így is lehet dolgozni ezzel a szinte mindenre jó anyaggal. És ha én nem ismertem ezt a technikát, talán vannak rajtam kívül is olyanok, akiknek érdekes lehet, így pár sorban engedjétek meg, hogy megosszam veletek, amit láttam, a későbbiekben pedig szánok neki egy rendes blog bejegyzést, ahol komolyabban kitérek a részletekre, hogy akár az olvasó is meg tudja magának csinálni otthon.
Tehát, röviden annyi a dolog lényege, hogy gépi osztályozással gondosan válogatott kavicsból betont készítenek, majd egy napig hagyják kötni. Ekkorra a beton olyan mértékben keményedik meg, hogy már nyugodtan rá lehet lépni, de a komolyabb erőbehatásoknak még nem áll ellen. És pont ezt használták ki, ugyanis a gépi osztályozású kavics közül a cement felső rétegét, nagynyomású mosóval kiverették, így láthatóvá vált a gépi osztályozású kavicsréteg, és egy rendkívül mutatós textúrát hoztak létre.
A mellett, hogy megfelelő betont kell keverni, ehhez a technikához elengedhetetlen, hogy szép, egyenlő méretű kavicsot használjunk, amit gépi osztályozás során nyerhetünk.