A fenyő emeletes ágyak nagyon népszerűek

Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az emeletes ágyak sok hasznos funkciót ötvöznek: segítenek megoldani a helyiséghiány problémáját és nem csak fekvőhelyként, de tárolóként is jó szolgálatot tesznek a gyermekszobában.

Még mielőtt elkezdenénk keresni a megfelelő modellt, el kell döntenünk, hogy milyen anyagból szeretnénk ágyat vásárolni. A választék nem olyan nagy, leggyakrabban fémből, forgácslapokból és fenyőfából gyártják az emeletes ágyakat.

Minden anyagnak vannak előnyei és hátrányai.

Mire kell feltétlenül odafigyelnünk, hogy kényelmes és biztonságos gyerekszobát alakítsunk ki gyermekünknek?

A legtartósabbak a fém emeletes ágyak, de hátrányuk az, hogy nem elég nem biztonságosak. A forgácslap emeletes ágy vásárlásánál előfordulhat allergiás reakció.

A legjobb megoldás valódi fából készült fenyő emeletes ágy.

Megbízhatóság.

Az egyik legjelentősebb biztonság kérdés a fenyő emeletes ágy esetében is a stabilitás, mivel az ágy aljának meglehetősen nagy súlyt kell tartania.

Magasság és hosszúság. 

Vásárláskor ne felejtsük el, hogy a gyerekek nőnek, és a fenyő emeletes ágyratartósságából adódóan hosszú évekig számíthatunk.

Hogyan lehet kiszámolni a megfelelő ágyméretet? 

Nem lehet a gyermek magasságából és súlyából kiindulni, mivel valószínű, hogy amíg fel nem nő a fenyő emeletes ágy lesz a fekvőhelye. A két szint közötti magasságnak 60 cm-nél nagyobbnak kell lennie, hogy ne csak a gyermek, hanem mi is kényelmesen leülhessünk az alsó szintre.

Ha gyermekünk nincs még három éves, akkor jobb, ha a fenyő emeletes ágy alsó szintjénél 15 cm magas oldalút választunk. A felső szinten az oldal magassága nem lehet kevesebb, mint 30 cm.