Egy kád forró vízben elmerülve kibírhatóbb az őszi zimankó

A legtöbben csalódottan veszik észre, amikor a naptár lapja szeptemberre fordul, és ismét becsengetnek az iskolákba. Velük ellentétben számomra ekkor kezdődik az igazán jó idő, mert szeretem látni, ahogyan az ősz felfrissíti a kánikulában megfakult természetet.

A fák és növények színesbe öltöznek, a hőmérő higanyszála végre lejjebb kúszik, és jönnek az őszi esők, amelyek jólesően megborzongatják az embereket.

Bár nyáron én is a hűsítő tusolás híve vagyok, ősszel és télen szeretek elmerülni egy kád forró vízben, ami néhány gyertya és illóolaj bevetésével számomra egy komplett wellness programmal ér fel.

Az évek azonban a fürdőnket sem kímélték, szép lassan cserére szorult a mosdó, a mosógép, idén pedig úgy döntöttünk, a kád is megérett a felújításra.

 

A neten találtam profi segítséget

 

A vízszerelő árak évről-évre emelkednek, úgyhogy kissé aggódtam a költségek miatt. Több napig keresgéltem az interneten, mielőtt úgy döntöttem volna, hogy a Víz-, Gáz-, Fűtésszerelés csapatát bízom meg a feladattal., akik a vizgazfutesszerelo24.hu webcímen találhatók.

Azért őket választottam, mert meggyőzött, amit a honlapjukon olvastam; több mint harminc év tapasztalattal rendelkeznek, és Budapesten és Pest megyén belül bárhová elmennek elvégezni a munkát. Az is pozitívum, hogy a szolgáltatásaik köre is széles, vagyis, ha a jövőben a fűtésrendszerrel vagy dugulással akadna problémám, bátran hívhatom őket.

Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy náluk 0-24 órás ügyelet van, és sürgős esetben akár egy órán belül kiszállnak a bajbajutott ügyfélhez, legyen akár éjjel vagy hétvége. Az általuk végzett munkákra is hosszú garanciát vállalnak, ami manapság fontos, hiszen mindenki hallott már rémtörténteket a kifizetés után köddé váló szakikról.

Szerencsére a mi esetünkben ilyesmiről szó sem volt, a szerelő profi módon megoldotta a feladatot, és azt kell mondjam, a megszokott vízszerelő árakhoz képest korrekt fizetségért dolgozott.

 

Ez egy hosszú távú együttműködés lesz

 

Ahogyan említettem, a vállalkozás telefonszámát eltároltam, hogy azonnal kéznél legyen, ha problémát tapasztalok az otthonomban. Bármikor bekövetkezhet egy váratlan dugulás, ami használhatatlanná teszi a kádat vagy WC-t, én pedig nem szeretnék napokig várni, mire találok egy olyan szerelőt, aki időt tud szakítani a problémára.

Szerencsére a cirkók szereléséhez is értenek, nálunk pedig pont egy ilyen szerkezet biztosítja a vizet a radiátorokhoz és fürdéshez. Idén éppen aktuális lesz egy karbantartás, nehogy megismétlődjön a két évvel ezelőtti dráma, amikor egy meghibásodás miatt egy hétig nélkülöznünk kellett a fűtést és melegvizet tél közepén.

Jut eszembe, ha valaki nem szeret telefonálni, vagy éppen nem szeretné munkaidőn kívül megcsörgetni a számot, a Víz-, Gáz-, Fűtésszerelés honlapján kapcsolatfelvételi űrlap is található. Ha nem sürgős problémáról van szó, hanem tervezett javításról vagy karbantartásról, akár írni is lehet nekik, visszahívják az ügyfeleket.

Mivel egyre több szakember vándorol külföldre, a fűtés- és vízszerelő árak pedig egyre emelkednek, úgy gondolom, aranyat ér egy ilyen csapat, akikre probléma esetén bármikor számíthatunk. Tavaszra egy kerti csap építését is tervezzük, már eldöntöttük, akkor is őket fogjuk hívni.