bolyhos pálinka

Ezért annyira finom a bolyhos pálinka

A jó hazai pálinkákat egyetlen magyar embernek sem kell bemutatni, sőt, sok külföldi is tudja, hogy melyiknek, mi a neve és mitől is egyedülálló. A sajátosság a bolyhos pálinka erőssége is, amelyik kiváló ízével hódít. Tudni kell, hogy ez több évtizedes tapasztalat, hagyománytisztelet és régi családi receptek alapján jött létre. Ez teljes mértékben étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és finom ízű, ellenállhatatlan aromájú gyümölcsből készül. A bolyhos pálinka készülhet birsből, cigánymeggyből, Irsai Olivér szőlőből, Jonatán almából, kajszibarackból, szilvából, szomolyai fekete cseresznyéből és vilmoskörtéből is.

Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú bolyhos pálinka alkoholtartalma elérheti az 50 %-ot is. A palackozás is roppant különleges, hiszen ekkor a nedű fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyeznek a szakemberek az üvegbe, és erre töltik rá az italt. Ezt követően minimum három hónapig tart az érlelés. Ezalatt az aszalt gyümölcs kellemes színt kölcsönöz a bolyhos pálinka fajtának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.